Deelnemers

Ella Giskes, 24 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Ella Giskes, 24 jaar en ik ben momenteel bezig het laatste jaar van mijn master af te maken. Ik studeer werktuigbouwkunde met de afstudeerrichting stromingsleer. Naast mijn studie ben ik erg actief geweest bij de studievereniging en deze reis is een mooie afsluiter voor het activisme wat ik altijd gedaan heb. Daarnaast sport ik graag, hou ik van koken en speel ik elke week in de studenten bigband.

Sandra Poelsma, 22 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Sandra Poelsma, 22 jaar. Ik heb afgelopen september mijn bachelor Werktuigbouwkunde gehaald en ben dit jaar begonnen met mijn master. Ik heb gekozen om mijn master in de richting Design Engineering te volgen. Naast mijn studie ben ik actief geweest bij de studievereniging en de studenten volleybalvereniging.  Ik sport dan ook heel graag bij de volleybalvereniging en ik speel af en toe op mijn drumstel. Deze reis is een mooie kans om kennis te maken met vrouwen die al in de techniek werken en de ervaringen te horen over het bedrijfsleven. Ik heb er dan ook veel zin in!

Joni Terpstra, 21 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Joni Terpstra, 21 jaar. Ik ben vierdejaars bachelorstudente werktuigbouwkunde en ga dit collegejaar mijn bachelor afronden. Naast mijn studie ben ik erg actief bij de studievereniging, waar ik ook een jaar bestuur heb gedaan. Op dit moment ben ik bezig met de keuze van een master. Deze studiereis komt dus ook voor mij op het juiste moment. Ik ben erg benieuwd hoe het de vrouwen vergaat in de mannenbedrijven en daarnaast ook een mooie gelegenheid om bij verschillende sectoren een kijkje binnen bedrijven te nemen.

Hedwich Bekius, 24 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Hedwich Bekius, 24 jaar. Ik studeer werktuigbouwkunde met thermische werktuigbouwkunde als afstudeerrichting. Dit jaar zal ik mijn master thesis schrijven en daarmee de masterfase afronden. Ik hoop met deze reis een beter beeld te krijgen van de bedrijven als toekomstige werkgever en van de activiteiten in de verschillende bedrijven. Naast mijn studie zit ik vaak op de racefiets om een lekker rondje door Twente te rijden. Ik ben af en toe ook op de tennisbaan te vinden. Verder ben ik geïnteresseerd in muziek en vind het leuk om concerten te bezoeken en zelf gitaar te spelen.

Floor Segeth, 18 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Floor Segeth, 18 jaar. Ik ben eerstejaars studente werktuigbouwkunde. In tegenstelling tot voor alle andere deelnemers van de reis, is voor mij alles nieuw. Ik heb deze studie gekozen omdat ik graag een technische studie wilde gaan doen waarbij het niet alleen gaat om de theorie, maar waarbij ook dingen geconstrueerd moeten worden. Ik heb echter nog geen idee wat ik later wil gaan doen met deze studie. Deze reis is voor mij dan ook de ideale gelegenheid om een beter idee te krijgen van wat de mogelijkheden zijn.

Laura van Eekelen, 22 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Laura van Eekelen , 22 jaar en rond dit jaar mijn bachelor af na enige vertraging door een jaar bestuur voor de Bedrijvendagen Twente. Door mijn brede interesse is de studie werktuigbouwkunde een goede match. Na de bachelor wil ik doorstromen naar de masterrichting productie management. Naast de studie ben ik actief bij een onafhankelijk damesdispuut en probeer ik zoveel mogelijk van de wereld te zien.  December vorig jaar heb ik een stage afgerond in Argentinië en hier ook een mooie reis aan vast mogen plakken. Tijdens deze studiereis hoop ik meer informatie te krijgen over wat de mogelijkheden zijn ná het studeren en op een inhoudelijke manier beter kennis te maken met onze toekomstige werkgevers. 

Marlies Verbruggen, 23 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Marlies Verbruggen, 23 jaar. Ik heb afgelopen september mijn bachelordiploma gehaald en ben doorgegaan met mijn master. Ik heb gekozen voor de afstudeerrichting Stromingsleer. Naast mijn studie ben ik actief geweest bij de studievereniging en bij de studenten turnvereniging. Met deze reis hoop ik een beter beeld te krijgen van het bedrijfsleven te bieden heeft en wat de mogelijkheden zijn na het studeren. Ik heb er dan ook erg veel zin in!

Ydwer Woudstra, 22 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Ydwer Woudstra, 22 jaar. Afgelopen zomer heb ik mijn bachelor gehaald van de opleiding Werktuigbouwkunde. Daarna ben ik in september gestart met de master Applied Mechanics. Naast studeren werk ik een dag in de week op een middelbare school in de buurt. Ik ga graag naar mijn paard toe en ik doe aan korfbal. Ik ben erg benieuwd naar ervaringen van vrouwelijke engineers in het bedrijfsleven. Daarnaast is deze reis een mooie kans om alvast kennis te maken met verschillende technische bedrijven.

Elze Porte, 21 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Elze Porte, 21 jaar, en studente werktuigbouwkunde. Dit jaar ben ik begonnen aan de master Applied Mechanics. Naast mijn studie ben ik actief binnen verschillende verenigingen. Zo ben ik bezig met de organisatie van het symposium voor de studievereniging. Ik turn graag en ga zo nu en dan een rondje hardlopen. Daarnaast speel ik dwarsfluit en houd ik van een goed boek. Deze studiereis is een mooie gelegenheid om verschillende bedrijven te bezoeken én verschillende technische vrouwen te spreken.

Petra Kuipers, 19 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Petra Kuipers, op het moment ben in tweedejaars 
werktuigbouwkunde studente. In 2011 ben ik met de studie begonnen, omdat ik de wetenschapsvakken op de middelbare school verreweg het leukste vond, en de mogelijkheden in de techniek me het meest trokken. Welke tak van techniek me het meest trok wist ik nog niet, vandaar dat ik voor deze brede opleiding heb gekozen. Naast mijn studie deed ik in mijn eerste jaar en de eerste helft van het tweede jaar bestuur van de MotorSportGroep van de Universiteit twente. Daarnaast ben ik daar en bij de Studenten Handboog Vereniging Sagittarius lid in een aantal commissies, en sta ik af en toe op de planken voor Theatersport Vereniging Pro Deo. Ik hoop tijdens deze Ladies in Engineering Tour een beter beeld te krijgen van wat ik later graag zou willen doen.

Anouk Hol, 21 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Anouk Hol, 21 jaar en dit studiejaar begonnen met mijn master Mechanical Engineering bij de vakgroep Applied Mechanics. Vorig jaar heb ik na het behalen van mijn bachelor Biomedische Technologie de pre-master van werktuigbouwkunde gevolgd. Naast mijn studie ben ik op het moment druk met het organiseren van een internationale studiereis naar Japan en Zuid-Korea en het bestuur van V.N.S.Z. Nestor, de koepel van alle Nederlands studentenzeilverenigingen. Verder zeil en fotografeer ik graag. Deze reis zie ik als een mooie kans kennis te mogen maken met ons toekomstig werkveld en te zien wat er als ingenieur allemaal mogelijk is. Ik ben zeer benieuwd naar alle verschillende sectoren en bedrijven die wij gaan bezoeken.

Maaike Sikkink, 20 jaar, studente Scheikundige Technologie
In tegenstelling tot de meeste meiden die meegaan, studeer ik Scheikundige Technologie i.p.v. Werktuigbouwkunde. Op dit moment zit ik in nog in de bachelor fase van deze studie en de planning is om mijn bachelor volgend jaar af te ronden. Afgelopen oktober ben ik benoemd tot voorzitter van de studievereniging C.T.S.G. Alembic en deze taak vervul ik met veel plezier! Ik hou ervan mezelf uit te dagen en me te verdiepen in de mensen waarmee ik werk. Verder zijn grote hobby’s; zingen onder de douche en mijn huisgenoten en vrienden voorzien van zelfgebakken taart en andere lekkernijen. Deze studiereis is voor mij de perfecte gelegenheid om in contact te komen met vrouwen in technische bedrijven en ik ben dan ook zeer benieuwd hoe zij deze mannenwereld ervaren. 

Pascalle ten Bloemendal, 19 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Pascalle ten Bloemendal, 19 jaar. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de bachelor werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Naast mijn studie ben ik afgelopen jaar (en nu nog steeds) erg actief bij de studievereniging, waar ik vanaf februari ook bestuur zal gaan doen. Verder vind ik het leuk om een actief potje te hockeyen en rijd ik graag een rondje te paard. Voor een muziekje of een klusprojectje ben ik wel te porren. De reis lijkt me een mooie verbreding bij de studie en een leuke manier om een kijkje in de brede keuken van de sector te nemen.

Alieke de Jong, 21 jaar, studente Werktuigbouwkunde
Ik ben Alieke , 21 jaar en ben in 2009 begonnen met mijn studie werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Na anderhalf jaar bleek dit toch te veel van het goede te zijn en ben ik overgestapt naar het Saxion (HBO). Daar heb ik een jaar lang vakken gevolgd en een jaar lang stage gelopen bij twee verschillende bedrijven. Hierin vond ik te weinig uitdaging dus ik ben van plan een master te gaan doen na mijn HBO opleiding. In mijn vrije tijd ben ik druk met sporten en muziek maken. Ik volleybal en geef twee teams volleybaltraining. Een piano in mijn buurt is ook niet veilig want ik speel graag een deuntje weg. Hoe het er toe gaat in een bedrijf is me wel een beetje bekend na twee stages, maar nergens was een vrouw in de techniek. Mijn doel van de reis is om te zien waar er vrouwen in de techniek zitten en hoe ze omgaan met het ‘mannen wereldje’. Hier kan ik nog een boel van leren.

Alexandra van der Meer, 23 jaar, studente Industrieel Ontwerpen
Ik ben Alexandra van der Meer, 23 jaar, en op dit moment ben ik bezig met het eerste jaar van de master Industrial Design Engineering. Naast studeren ben ik actief in het studentenleven. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld met medestudenten de Bedrijvendagen Twente georganiseerd. Deze reis is voor mij een mooie kans om uit te zoeken of ik na mijn studie wil solliciteren voor een technische functie. Ik kijk er naar uit om over de ervaringen van vrouwelijke engineers te horen en meer te ontdekken over de mogelijkheden binnen het bedrijfsleven.

Alice van der Horst, 22 jaar, studente Industrieel Ontwerpen
Mijn naam is Alice van der Horst, ik ben 22 jaar en ben op dit moment bezig met het afronden van mijn bachelor industrieel ontwerpen. Daarnaast ben ik nu ook bezig met een pre-master werktuigbouwkunde. Welke master en richting ik op wil daar twijfel ik nog over. Ik vind het daarom een mooie kans om te zien waar vrouwen allemaal terecht komen en ben benieuwd wat er allemaal voor mogelijkheden zijn in de technische wereld. Naast mijn studie ben ik actief geweest bij mijn studentenvereninging en hou ik er van om met vriendinnen af te spreken en lekker te koken.