Ladies in Engineering Tour 2012

Welkom op de website van de Ladies in Engineering Tour. Van 18 tot en met 22 februari zullen wij, een groep van 16 vrouwelijke studenten Werktuigbouwkunde en Scheikundige Technologie van de Universiteit Twente, gaan toeren door Nederland en Duitsland om ‘Ladies in Engineering’ te ontmoeten.

Dit initiatief is ontstaan in navolging van de Beneluxreis, die jaarlijks wordt georganiseerd door W.S.G. Isaac Newton, de studievereniging van Werktuigbouwkunde. Wij gaan nu met alleen vrouwen een soortgelijke reis maken waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van de vrouwen in de technische wereld. Hierin onderscheidt deze reis zich van elk ander initiatief van studieverenigingen van de Universiteit Twente waarbij contact wordt gezocht met technische bedrijven. De meeste van ons hebben meerdere malen een bezoek gebracht aan een dergelijk bedrijf, maar bij deze bezoeken kwam nooit eerder aan de orde hoe het is om hier als vrouw te werken. Voor ons is deze reis dus de uitgelezen kans om ons te oriënteren in de wereld waar wij binnenkort deel van uit zullen maken.

———————————————————————————————————————————

“Vrouwelijke ingenieurs zijn duidelijk aan een opmars bezig in bedrijven, en dat is van harte toe te juichen. Maar hoe komt het dan toch dat als onze studenten een bedrijf bezoeken of een beursstand, ze steevast het beeld krijgen dat er alleen maar mannen bij zo’n bedrijf werken? De ‘Ladies in Engineering Tour’ is een prachtig initiatief van techniekstudentes om ook eens vrouwelijk talent bij bedrijven te spreken te krijgen. De tijd is er meer dan rijp voor!”

Prof. dr. Ed Brinksma
Oud Rector Magnificus, Universiteit Twente

 

 

 

 

———————————————————————————————————————————

Waarom denk je bij techniek en ingenieurs toch gelijk altijd aan mannen? Er zijn steeds meer talentvolle vrouwen als ingenieur werkzaam in technische beroepen, maar vaak komen we ze nog niet tegen bij bedrijfsbezoeken.  De
‘Ladies in Engineering Tour’, georganiseerd door onze vrouwelijke techniekstudentes zelf, is een mooie manier voor de dames om vrouwelijke ingenieurs te ontmoeten, die werkzaam zijn in de door mannen gedomineerde technische bedrijven. Zo krijgen zij een goed beeld van de werkzaamheden die hen later te wachten kunnen staan en kunnen zij leren van de ervaringen van vrouwelijke ingenieurs zodat zij beter zijn voorbereid op hun taak om de mannenwereld te veroveren!

Dr. Genie Stoffels
Bachelorcoördinator Werktuigbouwkunde, Universiteit Twente