Voorgerecht

Voorgerecht

Courgettesoep 

Ingredienten:

  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 1,5 liter water
  • 2 boulion blokjes
  • Courgette
  • Mascarpone
  • Peper/zout
  • Mosterd (1 lepel)
  • Cayennepeper

Bereiding:

  1. Snij de courgette in stukjes
  2. Breng het water met de boulion aan de kook
  3. Smelt de boter en voeg hier bloem bij. Kook de boter en bloem ongeveer 5 minuten.
  4. Schenk het water met constante snelheid bij de boter en de bloem en roer dit geheel ondertussen goed door met een garde
  5. Voeg de courgette toe
  6. Breng het geheel op smaak met peper, zout, mascarponne en mosterd
  7. Eet smakkelijk!

Improvisatie broodjes

Ingredienten:

  • 8 ronde broodjes ca, 15cm diameter
  • 350 g gedroogte tomaat
  • 400 g geraspte kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op ±180 graden
  2. Snijd de gedroogte tomaten in kleine stukjes
  3. Snijd de broodjes doormidden in de lengte
  4. Besmeer de gesneden broodjes met de olie van de gedroogtte tomaten, indien niet genoeg, volstaat olijfolie ook
  5. Verdeel de tomatenstukjes in gelijke mate over de broodjes
  6. Bestrooi debroodjes met kaas (veeeel kaas)
  7. Stop de broodjes in de over voor ca. 10 minuten (controleer regelmatig)
  8. Haal de broodjes uit de over en geniet ervan